Friday, February 04, 2005

Mezzaluna




Anybody know where to buy the mezzaluna? Susah btoi nak dapat kat Malaysia. My husband and I dah try cari sampai ke Padang Besar...pun tak jumpa. Nak order kat member from oversea pun rasa barang macam nie...tak lepas kot. First time I tengok Nigella guna dalam siri Nigella Bites; terus I fall in love with this utensil. Practical. Senang nak cincang bawang, cincang daun sup, apa-apa ajer...Origin utensil nie (if I'm not mistaken); from Italy. The Italians mostly used mezzaluna to cut pizza. Meaning mezzaluna: half (mezza) moon (luna).

2 Comments:

Anonymous Ms Vios said...

Hello Penat, Sampai camtu sekali mencari Mezzaluna. First time baca, apa ke benda laa tu. Bila tgk gambar.. OOo benda ni rupanya. Tak tahu laa pulak kiter. Cuba cari kat Hypermarket cam kat SOGO ker, kat Midvalley ker, rasanya ada, tp mahal laa sikit kot.

7:26 PM  
Blogger Fadra said...

yeah Ms Vios...aku memang nak sangat guna utensil nie. tengok Nigella guna 4 chopin'2x terasa cepat jer buat keja. Yeah aku pun dok rasa mezzaluna nie ada jual kat KL. tengoklah bulan june nanti may b aku turun KL. Bole singgah Ombak, SOGO mmmm...syioknya. Yg x syoknya, duit jer tak ade :(

8:39 AM  

Post a Comment

<< Home